Hírek

Eredményes szereplés a LIFE in FORESTS nemzetközi konferencián

Ifj. Partos Kálmán, a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi erdészetének erdőgondnoka a „Natura 2000 célkitűzések elérése hagyományos és természetközeli erdőgazdálkodás mellett” címen tartott előadást az ÉLŐ ERDŐ Konferencián.
2017.03.27.>>

Erdész kollégákat tüntettek ki a nemzeti ünnep alkalmából

A Földművelésügyi Minisztériumban tartott ünnepségen Fazekas Sándor március 15-én a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt elismeréseket adott át. Emellett Életfa Emlékplakettet adományozott azoknak a legkiválóbb szakembereknek, akik kerek születésnapot ünnepeltek - arany fokozat a 90 éveseket, ezüst a 80 éveseket, és bronz a legfiatalabbakat, a 70 éveseket illeti meg. 

2017.03.16.>>

Baranya Megyei Erdészbál

A Mecsekerdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Baranya Megyei Helyi Csoportjának együttműködésében az idei évben február 25-én került megrendezésre a Baranya Megyei Erdészbál. A pécsi Hotel Palatinus-ban zajló társasági eseményen hagyományosan a megye állami és magánerdeinek szakemberei vettek részt partnereikkel.  
2017.03.16.>>

Országos tűzgyújtási tilalom az erdőkben

A földművelésügyi miniszter 2017. március 3-án átmeneti időre, általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkben.  
2017.03.13.>>

Energy Globe díjat nyert az Erdő Háza!

Március 7-én zajlott az Energy Globe Magyarország nagyszabású díjkiosztó gálája Budapesten, ahol a Jövő Generációja kategória nyerteseként büszkén vehette át az energiavilág „Oscar-díját” a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolájának sás-völgyi Erdő Háza. 

2017.03.08.>>

Szociális tűzifa a Mecsekből – eredményesen zárult a program

Február közepén befejeződött a téli szociális tűzifa program, amelynek keretében a Mecsekerdő Zrt. 225 önkormányzat igényét szolgálta ki. 
2017.03.07.>>

Medvehagymával kapcsolatos tájékoztatás - TÉRKÉPPEL

Lassan ellepi az ország legismertebb medvehagyma-termő területét, a Mecseket a tavasz hírnökeként jegyzett, jellegzetes fokhagyma illatú, vér- és vesetisztítóként is ismert gyógynövény, amelyet előszeretettel szüretelnek az erdőben járók.

2017.03.03.>>
Oldalak: 2 / 17

Mecsekerdő Zrt.