Hírek

Döntős lett az Erdő Háza - elindult a közönségszavazás!

A Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolájának sás-völgyi Erdő Háza bekerült az Energy Globe Magyarország rangos elismeréséért zajló megmérettetés döntőjébe! A „Jövő generációja” kategóriában versenyző három projektet egy független szakértőkből álló Bíráló Bizottság választotta ki, a győztesről azonban egy február közepéig tartó közönségszavazás dönt. A Mecsekerdő Zrt. most arra buzdítja mindazokat, akik egyetértenek az erdei iskola környezeti fenntarthatóságért és nevelésért tett erőfeszítéseivel, támogassák a megmérettetésen az Erdő Házát. 
2017.01.25.>>

Havazás miatt veszélyesek a magasan fekvő erdei utak

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a magasan fekvő erdei utakon az intenzív, nagy mennyiségű csapadék miatt a közlekedés fokozottan balesetveszélyessé vált!  

2017.01.14.>>

Erdőlátogatási tilalom a Szigetvári Erdészet Szentegáti vadászterületén

A Mecsekerdő Zrt. a 2009. évi XXXVII. az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94. § (1) bekezdése értelmében 2017. január 15-től március 10-ig a teljes napszakra vonatkozóan erdőlátogatási tilalmat rendel el a Szigetvári Erdészet Szentegáti vadászterületén.
Figyelem! A tilalmi időszak 2017. április 15-ig meghosszabbításra került.
 

2017.01.11.>>

Naturalé karácsonyi akció

December 1. és 23. között karácsonyi akcióval kedveskedünk vásárlóinknak: 3 doboz 3 l-es gyümölcslé mellé egy 1 l-es natúr almalevet, 4 doboz 3 l-es gyümölcslé mellé pedig egy 3 l-es natúr almalevet adunk ajándékba!

2016.12.12.>>

Tájékoztatás társas vadászatról – ideiglenes erdőlátogatási korlátozások

A novembertől január végéig tartó időszakban zajlanak a hajtó- és terelővadászatok a Mecsekerdő Zrt. kezelésében lévő vadászterületeken, ezért az erdőgazdaság az érintett területeken átmenetileg korlátozhatja az erdőlátogatást.
 

2016.12.12.>>

Az erdészeti kutatások eredményei a hazai erdőgazdálkodás fejlődésében c. konferencia

A Magyar Tudományos Akadémia által minden év novemberében megrendezésre kerülő „Magyar Tudomány Ünnepe” keretében, az MTA PTB Agrártudományok Szakbizottságának Erdészeti és Vadgazdálkodási Munkabizottsága konferenciát szervezett „Az erdészeti kutatások eredményei a hazai erdőgazdálkodás fejlődésében” címmel.  

2016.12.05.>>

Megjelent "A Baranyai-dombság turistakalauza” című kiadvány

Örömmel tájékoztatjuk a természetjárókat és a Baranyai-dombság természeti, építészeti és kulturális értékei iránt érdeklődőket, hogy megjelent a Mecsek Egyesület kiadásában, Dr. Lakatosné Novotny Sarolta lektori munkájával és Biki Endre Gábor szerkesztésében „A Baranyai-dombság turistakalauza” című kiadvány. 

2016.12.05.>>
Oldalak: 2 / 16

Mecsekerdő Zrt.