Hírek

Tűzgyújtási tilalom Baranya megyében is

Az elmúlt két hét tavaszias időjárásnak, valamint a csapadékmentes, szeles időjárásnak köszönhetően az ország teljes területén – különösen a parlag- és legelő területeken, valamint az azokkal határos erdőterületeken – fokozott tűzveszély alakult ki. 

2019.03.06.>>

Véradást szervezett a Mecsekerdő Zrt. pécsi központja

Február 28-án a Mecsekerdő Zrt. pécsi központjában véradást szerveztünk a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének közreműködésével.

2019.03.04.>>

Állásajánlatok a Mecsekerdőnél és a Mecsextrém Parkban

A Mecsekerdő Zrt. munkatársakat keres földmunkagép kezelői munakörbe, valamint pénztárosként a Mecsextrém Parkba.
2019.02.14.>>

Erdőlátogatási korlátozás várható a Nyugat-Mecsekben

Erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben február 8-án, pénteken Mecsekszentkút, Orfűi út és Nyáras-völgy környékén.
2019.02.06.>>

Jön a medvehagyma szezon, nagyobb lett a kíméleti terület

Lassan ellepi a Mecseket a jellegzetes fokhagyma illatú, vér- és vesetisztító gyógynövény. Az ország legismertebb medvehagyma-termő területén előszeretettel szüretelnek az erdőben járók. A tavalyi előírásokhoz képest jogszabályi változás nem történt, azonban a tiltással érintett kíméleti terület bővült.

2019.02.04.>>

Megnyílt a jelentkezés a nyári Erdei Vándortáborokra!

Elindult a jelentkezés az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortáborokra, ahol a nyár során felsősök és középiskolások csoportjai indulhatnak egyhetes túrákra a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis vadregényes erdeiben. A júniustól augusztusig tartó táborozási időszakra a www.erdeivandor.hu oldalon lehet jelentkezni a megfelelő időpont kiválasztásával. A 17-40 fős csoportokat elsősorban oktatási intézmények és civil szervezetek vezetésével várják, de bárki szervezhet csoportot, aki a megfelelő létszámot és egy képzett kísérő jelenlétét biztosítani tudja.  
2019.01.30.>>

Erdei iskolai foglalkozások a Fák Újéve budapesti rendezvényén

A Mazsihisz szervezésével és a földművelésügyi tárca együttműködésében tavaly indult útjára az a kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a Svát hónap 15-re eső Fák Újéve (Tu BiSvát) alkalmából különböző erdészetek tartanak bemutatókat valamelyik zsidó oktatási intézményben.  A rendezvényen résztvevő közel 600 gyerek számára három állami erdőgazdálkodó, köztük a Mecsekerdő erdőpedagógusai biztosítottak interaktív, játékos erdőpedagógiai foglalkozásokat.

2019.01.28.>>
Oldalak: 2 / 28

Mecsekerdő Zrt.