Hírek

WWF szakmai tanulmányút - Natura 2000 erdők kezelése a Mecsekben

A LIFEinFORESTS projekt keretében május 18-19-én megvalósult tanulmányúton a WWF Magyarország szervezésében több mint 30 résztvevőnek nyílt lehetősége a mecseki és mecsek-környéki erdőkben megismerkedni a Natura 2000 szempontokat figyelembe vevő gazdálkodási tevékenységekkel. 

2017.07.13.>>

Díj az erdészeti kutatás támogatásáért

Az Országos Erdészeti Egyesület 148. Vándorgyűlésén, 2017. június 23-án Kaszón tartott két napos rendezvény ünnepi közgyűlésén adták át az ágazat rangos elismerésének számító egyesületi kitüntetéseket. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete (NAIK ERTI) által adományozott Vadas Jenő Emlékérem idei kitüntetettje Molnár Tamás, a Mecsekerdő Zrt. Sellyei Erdészetének igazgatója.  

2017.06.30.>>

Keresztény vonatkozású erdei emlékhelyek felújítása

A Mecsekerdő Zrt. és a Mecsek Egyesület folyamatosan törekszik a kezelésében álló területeken található különböző közjóléti létesítmények megóvására, karbantartására. Baranya megyét az aprófalvas településhálózat, a sokrétű történeti és sokszínű nemzetiségi gyökerek jellemzik, így a térségben számos vallási vonatkozású emlékhely is fellelhető.
Az idei célkitűzés, hogy a Mecsekerdő Zrt. működési területén illetve annak határain fellelhető összes keresztény vonatkozású erdei emlékhely méltó állapotba kerülhessen.

2017.06.23.>>

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Husqvarna országos versenye Orfűn

A Husqvarna Magyarország Kft. idén a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével szervezte meg Országos Fakitermelő Versenyét Orfűn, mely kiegészült a Mecseki Favágó Nap sokszínű kísérőprogramjaival.
2017.06.21.>>

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter

2017. június 20-tól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.
A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

2017.06.21.>>

FM Kupa Lövészverseny – nyert a Mecsekerdő Zrt. csapata

2017. június 16-án a Magyarországi Vadászlövészek Egyletével együttműködve került megrendezésre az Erdőgazdaságok Közötti Lövészverseny Sorozat „FM kupa” fordulója Sarlóspusztán, amely Országos Bajnokság (OB) is volt egyben.  

2017.06.20.>>

Mecsekerdős győzelem a Stihl regionális döntőjén

Tamásiban rendezték a Dél-dunántúli Regionális STIHL Fakitermelő Versenyt, ahol Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft. csapat első helyezést ért el. 
2017.06.15.>>
Oldalak: 2 / 19

Mecsekerdő Zrt.