Hírek

FaBook - fahatározó alkalmazás a magyar erdők felfedezéséhez

Ingyenesen elérhető alkalmazást fejlesztett az Országos Erdészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával. A Fa Book fahatározó 111 Magyarországon előforduló erdei fa- és cserjefaj terepi meghatározásához nyújt segítséget. 

2018.05.17.>>

Szakmai nap Gemencen az intenzíven terjedő fafajok térnyeréséről

A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottságában 2013 óta működő Erdészeti és Vadgazdálkodási munkabizottság 2018. március 28-án kihelyezett szakmai szimpóziumot tartott a Gemenc Zrt-nél. A házigazdák alapos előkészületeinek eredményeként három helyszínt láthatott a 35 fős, öt állami erdőgazdaságot képviselő tagság, kiegészülve a Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyei Kormányhivatalok és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának szakembereivel.  
2018.04.12.>>

Itt a tavasz (?) > Irány az erdő (!)

Irány az erdő! címmel megjelent a aMecsekerdő idei programfüzete.
2018-ban ismét sokszínű és változatos kínálattal igyekszünk minél több embert kicsalogatni a természetbe. A naptárban akadnak teljesen új kezdeményezések, de nem hiányoznak a legnépszerűbb túrák és programok sem.

2018.03.28.>>

Előadás a Víz világnapi ünnepségen

2018. március 21-én a Víz Világnapja alkalmából a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Megyei Területi Szervezetei megtartották szokásos éves ünnepségüket, melyre idén Szigetváron, a Vigadó dísztermében került sor. 

2018.03.22.>>

Rangos szakmai elismerések az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából

Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából március 21-én a Földművelésügyi Minisztérium és a Zalaerdő Zrt. szervezésében Nagykanizsán adták át a Pro Silva Hungariae, azaz a Magyar Erdőkért-díjakat a szakma legkiválóbb képviselőinek. A Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója valamint több szakembere is rangos elismerésben részesült. 
2018.03.21.>>

"Vadászat biológiai, társadalmi és gazdasági vonatkozásai" című szimpózium

2018. március 9-én a vadászat biológiai, társadalmi és gazdasági vonatkozásairól szóló szimpóziumot tartott a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága. Az előadók között Ripszám István termelési vezérigazgató-helyettes az Ormánságban és a Mecsek térségében előforduló gímszarvas populációkról tartott előadást.

2018.03.13.>>

Trófealopás Szentegáton

A Szigetvári Rendőrkapitányság és a Mecsekerdő Zrt. szakszemélyzete rendszeres közös járőrözése keretében a szentegáti erdőből származó, jelentős mennyiségű hullott agacsot és gímszarvas trófeát talált , házkutatás során.

2018.03.13.>>
Oldalak: 1 / 22

Mecsekerdő Zrt.