Eredményes szereplés a LIFE in FORESTS nemzetközi konferencián

Ifj. Partos Kálmán, a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi erdészetének erdőgondnoka a „Natura 2000 célkitűzések elérése hagyományos és természetközeli erdőgazdálkodás mellett” címen tartott előadást az ÉLŐ ERDŐ Konferencián.

A WWF Magyarország és partnerei a LIFEinFORESTS című LIFE projekt keretében március 21-22-én szakmai konferenciát rendeztek Sopronban, melynek célja, hogy fórumot biztosítson a Natura 2000 területeken folyó erdőgazdálkodással és erdőkezeléssel kapcsolatos szakmai tapasztalatcserére. A nemzetközi konferencián „A természetvédelmi célú fejlesztések lehetőségei” szekcióban került sor kollégánk előadására, aki lendületes stílusával és több éves mérési adatsoraira alapozott gazdag ismeretanyagával lenyűgözte hallgatóságát. Partos Kálmán külön megköszönte közvetlen kollégáinak a mérésekben nyújtott állhatatos segítséget.
Az előadáshoz nyilvánosan gratulált Csépányi Péter a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgató helyettese valamint Ódor Péter az MTA Ökológiai Kutatóközpont osztályvezetője is, akik elismerésüket fejezték ki az előadó erdődinamikai kutatásaival kapcsolatosan.
A szekcióelnök Frank Tamás zárszavaiban hangsúlyozta megelégedettségét, hogy egy ilyen témájú konferenciának a Soproni Egyetem adhatott otthont.
 
A Life in Forest projekt keretén belül két - hiánypótló - gyakorlati útmutató is készült a tőmelleti erdészek számára; egyik a NATURA 2000 erdőterületek kezelésével kapcsolatosan, míg a másik konkrétan a NATURA 2000 erdőkben történő fahasználatok jelöléseivel kapcsolatosan összesíti a gyakorlati tudnivalókat. Az igen hasznos segédletek erről az oldalról tölthetőek le.
 
 
 
Kelt: 2017.03.27. 13:07
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.