Megnyílt a jelentkezés a vándortáborokra

Már lehet online regisztrálni a 2017 nyarán induló erdei és vízi vándortáborokra. A felső tagozatos és középiskolás diákokat izgalmas útvonalak, kiépített táborhelyek és egy felejthetetlen kaland, az érdeklődő pedagógusokat pedig szakirányú túravezetői tanfolyam, és, a tantermekből kiszabadulva, a gyerekek természeti és kulturális nevelésének terepi élménye várja. 

A magyar kormány támogatásával létrehozott Vándortábor program régi hagyományokat elevenít fel, egyben új lehetőséget nyújt a hazai diákok számára, akik erdei és vízitúrázás közben fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit. A hegyek, völgyek és folyók legszebb szegleteit feltáró, változatos túrák a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében, együttműködésében valósulnak meg. Az április 15-én elindult www.vandortabor2017.hu oldalon tematikus formában, választható aloldalakon található információ a vándortáborokról, valamint itt érhetőek el a jelentkezéshez szükséges online pályázati űrlapok is.
 
Az erdei vándortáborok esetében 5 útvonalon, a Mátrában, a Börzsönyben, a Pilisben, a Bakonyban és a Mecsekben, mintegy 130 túra indítására lesz lehetőség. Minden útvonalon 6 éjszakát és 7 napot töltenek majd el az iskolai csoportok, ennek részvételi díja fejenként 22 000 forint.
 
A programban a Mecsekerdő Zrt. is aktív szerepet vállal - a baranyai gyalogos vándortábor útvonalon bejárhatjuk a Mecsek legszebb tájait, és felfedezhetjük a középhegység magával ragadó turistaútjait. Az útvonal Pécsről indul, teljes hossza 86,7 km és az alábbi helyszíneket érinti: Vágotpuszta - Sikonda - Melegmányi-völgy - Mánfa - Zobákpuszta - Máré-vár - Pusztabánya -Dombay-tó - Zengő - Püspökszentlászló - Pécsvárad.
 
A vízi vándortáborokban összesen négy útvonalon, a Dunán, a Mosoni-Dunán, illetve Északkelet-Magyarországon, a Tiszán vehetnek részt a gyerekek. A 6 napos, 5 éjszakás tábor ára fejenként 18 000 forint.
 
 
 
Kelt: 2017.04.21. 11:45
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.