Év Erdésze 2017 - eldőlt ki képviseli megyénket az országos versenyen

Május 16-án és 18-án zajlott az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdésztechnikusok számára meghirdetett ÉV ERDÉSZE 2017 országos verseny baranyai fordulója, az Országos Erdészeti Egyesület Baranya Megyei Helyi Csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében.  

Lövészetben május 16-án Körcsönye-pusztán (Bogdása) versenyeztek a résztvevők (korong, kispuska versenyszámokban), 18-án pedig a Sellyei Erdészet Cser erdészkerületében, a Vajszlótól 5 km-re fekvő erdőtömbben mérte össze tudását 16 erdésztechnikus. Ezen a napon a választékolás, számbavétel, állomány leírás, famagasság és térfogat-becslés, erdőfelújítás leírása, gyérítés jelölés, fatömeg becslés, felismerés, távolságbecslés és trófeaminősítés versenyszámokban zajlott a megmérettetés.
 
Az eseményt immár hagyományosan szakmai nap is kísérte - a résztvevő erdészeti szakszemélyzet a fatömegbecslés és famagasság mérés gyakorlati megvalósítását elemezte részleteiben, valamint konzultáltak az elmúlt értékesítési szezon tapasztalatairól. A nap során a kollégák az okostelefonra készült terepi erdészeti informatikai alkalmazás, a TERI 2.0 szakmai előnyeivel is megismerkedhettek.
 
Összesített eredmények:
1. Tkálecz Gergő, Sásdi Erdészet beosztott erdésze
2. Deák Zoltán, Árpádtetői Erdészet kerületvezető erdésze
3. Botykai Csaba, Sellyei Erdészet kerületvezető erdésze
 
Egyes versenyszámok legjobb versenyzői:
Lövészet - Nánási István
Távolságbecslés és trófea minősítés - Botykai Csaba, Berki Balázs
Választékolás - Botykai Csaba
Számbavétel - Kovács János, Sajgó Dániel
Állományleírás - Botykai Csaba, Berki Balázs, Hum Ferenc, Horváth Gergely, Nánási István
Famagasság, fatérfogatbecslés - Sajgó Dániel
Erdőfelújítás leírása - Botykai Csaba, Deák Zoltán, Hum Ferenc, Kovács János, Csernavölgyi András, Tkálecz Gergő, Berki Balázs, Telkes Tamás
Gyérítésjelölés - Tkálecz Gergő
Fatömegbecslés - Tkálecz Gergő
Felismerés - Nánási István
 
A Baranya megyei forduló első helyezettje, Tkálecz Gergő részt vesz a 2017. évi országos döntőben, amely a Kaszó Zrt.-nél kerül megrendezésre 2017. június 21-22-én.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kelt: 2017.05.22. 14:38
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.