Alsóerdei kerékpáros útvonal és pihenőhely átadása

Idén május 13-án került megrendezésre a „Kincsek között élünk” elnevezésű hagyományos kerékpártúra az Ormánságban. Több mint hétszázan vettek részt a térség legszebb látnivalóit felvonultató rendezvényen, amelynek útvonala idén egy Mecsekerdő Zrt. által felújított szakaszt is érintett, egybekötve annak ünnepélyes átadásával. Erről készített összeállítást a Hazai Erdész stábja.  

  
 
Az állomáson az erdészet termelési vezérigazgató-helyettese, Ripszám István mellett Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes-államtitkár és Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is méltatta az erdei kerékpáros turizmus jelentőségét.
A Sellyei Erdészethez tartozó alsóerdei fejlesztéssel a Társaság célja, hogy az általa kezelt erdőtömböt feltáró erdészeti útszakaszt becsatolja a térség népszerű kerékpáros hálózatába, miközben az ormánsági területek értékes faanyagot biztosító természetes erdőállományainak, erdő- és vadgazdálkodása megismerésének lehetőségét kínálja a térségben kerekező turisták számára. Az alsóerdei erdőtömböt átszelő út a „Három folyó kerékpáros túraútvonal” hálózatához csatlakozik, és a Felsőszentmárton – Drávafok közötti közúti szakasz alternatív, erdei útvonalaként választható.
A részben a Földművelésügyi Minisztérium által biztosított forrásból megvalósult fejlesztés keretében az erdészeti út szerkezete és burkolata mintegy 4 km hosszan újult meg, így időjárástól függetlenül kerékpárral is kényelmesen járható. Az út középső szakaszán található egykori erdészház, az ún. Alsóerdei ház teljes körű felújítására is sor került. Az erdei bemutató- és pihenőhelyen kihelyezett tájékoztató táblák a térségre jellemző témaköröket dolgozzák fel (erdők és a vágásos erdőgazdálkodás gyertyános-kocsányos tölgyesekben, vadgazdálkodás a Dráva-síkon, szarvasgomba). A ház közvetlen környezete a meglévő közjóléti infrastruktúra mellett tűzrakóhellyel és erdei padokkal bővült.
 
Fényképgaléria (Fotó: Guba Csaba, Mecsekerdő Zrt. )
Kelt: 2017.06.07. 15:08
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.