Offroad emléktúra Kövestetőn

Nimsz Zoltán 1998-ban rendezte meg Hosszúhetényben az első offroad versenyt, ami hagyománnyá vált: kisebb nagyobb megszakításokkal, de rendszeresen találkoztak az offroad szerelmesei hogy összemérjék tudásukat.

Édesapjuk halála után a két testvér, Nimsz Zoltán és Nimsz Gergő vitte tovább a túrákat az ötletgazda által megálmodott úton, ezzel állítva emléket az offroad közösségben ismert és elismert alakjának.
 
2019. március 8-9-én a VI. Nimsz Zoltán Emléktúra zajlott  Hosszúhetényben, amelyre az ország több pontjáról, és külföldről is érkeztek résztvevők. Péntek este nyolc órakor startolt az első autó a Natur Hotel Kövestető parkolójából a 19 km-es éjszakai szakaszra. Összesen 94 autó rajtolt el, kategóriánként más-más útvonalon.
Az indulókra különböző ügyességi feladat, “TKP” várt, ám az idei évben kicsit erősebbre sikeredett pályákat is nagy bátorsággal és keményen küzdötték végig, emellett átványos éjszakai futamot teljesítettek.
 
Másnap reggel 8 óra után indult a hosszabb távra tervezett, 55 km-es nappali szakasz, ahol ismét bőven jutott izgalom mindenkinek. Az útvonal első megállója a prológ volt, ahol egy rövid, zárt pályát kellett minél gyorsabban teljesíteni. A két nap alatt, TKP-ban, Speciálban és esetleg útvonalban megszerzett hibapontok száma mutatta meg, kik voltak a legjobbak a hétvégén.
 
Eredmények
Túra kicsi:
1. Horesnyi Benjámin–Blandl Péter,
2. Geráth Gábor–Geráth Péter,
3. Gáspár Attila–Gáspár Tibor.
 
Túra nagy:
1. Révi Márton–Ciráki Soma,
2. Baján Lajos–Sörényi Norbert,
3. Ványi Zsolt–Kurtán Alexandra.
 
Profi kicsi:
1. Kustán Péter–Szilágyi Vera,
2. Bogár Ferenc–Bogár Dániel,
3. Wágenhoffer Attila–Moninger Judit.
 
Profi nagy:
1. Császár Balázs–Kovács Zoltán,
2. Fehér Károly–Fehér Ingrid,
3. Babos Tamás–Nagy András.
 
Extrém:
1. Kalmár Norbert–Balog Károly,
2. Magyar Szilárd–Tóth Sándor,
3. Vasas Balázs–Vasas Sándor.
 
Különdíjak:
Pásztor Zsolt (leglátványosabb borulás),
Horváth Katinka–Jägerné Rózsár Szandra (egyetlen női páros).
 
 
 
 
Kelt: 2019.03.26. 13:38
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.