Rangos erdész elismerések

Március 15-e illetve az Erdők Napja alkalmából erdész kollégáink rangos elismeréseket vehettek át Dr. Nagy István agrárminisztertől.

2019. március 14-én, az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából Dr. Nagy István miniszter úr Füst Miklós nyugalmazott kerületvezető erdész részére Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést adományozott a Sásdi Erdészet Bakócai kerületében végzett kiváló erdészeti tevékenységéért, vezetői, közéleti munkájáért.
 
  
Az Erdők Napja alkalmából rendezett ünnepségen március 21-én Ripszám István termelési vezérigazgató-helyettes a helyi fatömegtarifák bevezetésében, a klímarezisztens szaporítóanyag források felkutatásában végzett tevékenységéért, innovatív vezetői és közösségteremtő munkájáért Pro Silva Hungariae díjat kapott. 
 
 
 
Ripszám István igaz erdészember, erkölcsi tartása, embersége, kiemelkedő szakmai tudása, töretlen optimizmusa, a teremtés és az ember iránti alázata, rendkívüli közösségteremtő ereje olyan vezetővé teszi, akit feltétlen bizalommal követnek munkatársai.
 
 
 
 
 
A termelési vezérigazgató-helyettes 1995. óta tagja az Országos Erdészeti Egyesületnek, az OEE elnökség tagja, emellett az Erdőfeltárási Szakosztály, az OEE Díj Bizottság tagja, valamint OEE régió képviselő.  
2012 óta a Mecsek Egyesület ügyvezető elnöke, irányítása alatt számos erdei turistalétesítmény és kultúrtörténeti műemlék újult meg a Mecsekben és annak környezetében. 
 
A díjakat Kismaroson adták át az Ipoly Erdő Zrt. területén létesített Királyréti Látogatóközpont ünnepélyes átadója előtt. Az agrárminiszter elmondta, a kormány a tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a magyar erdők fenntartásához. A facsemeték elültetése 2000-2500 hektárnyi erdőterületet jelent, és az erdők frissítését valamint új erdőtelepítéseket jelent.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kelt: 2019.03.27. 05:49
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.