Mecsekerdős kitüntetések és díjak a Baranya megyei vadásznapon

Május 25-én Szentlőrincen zajlott a Baranya megyei vadásznap, melyen a Mecsekerdő Zrt. munkatársai több kitüntetést és díjat is átvehettek. 
 

A rendezvényt Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Baranya Megyei Területi Szervezetének elnöke nyitotta meg, ezt követően vadászati kitüntetések átadására került sor.
 
A Megyei Vadászkamara és a Megyei Vadászszövetség felterjesztése alapján
Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója és a Pécsi Akadémiai Bizottság Erdészeti és Vadgazdálkodási Munkacsoportjának alapítója és elnöke a szakszemélyzet rendszeres továbbképzésének támogatásáért, a vadászati kultúra ápolása, a vadászvendégek igényes kiszolgálása és a vadgazdálkodás fejlesztése terén tanúsított erőfeszítései elismeréseként az Országos Magyar Vadászkamara Aranyérmét vette át.
 
Nagy Attilát, a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészetének igazgatóját az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás egyensúlyának megteremtését támogató munkásságáért a Vadászkamara Érdemérmével tüntették ki.
 
Frank Gábor, a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetének kerületvezető erdésze és hivatásos vadásza nagy szorgalommal, szakmai hozzáértéssel, elhivatottsággal és kitartással végzett munkájáért Nimród Vadászérmet vehetett át.
 
A Mecsekerdő Zrt. standján trófeabemutató, interaktív eszközök és erdei iskolai foglalkozások, valamint lézeres lövészet is fogadta az érdeklődőket. A rendezvényen harmincöt vadászatra jogosult társaság települt ki, a több ezer látogató a „vad bio-gasztrofesztivál” főzőversenyének keretében különleges vadételeket is kóstolhatott.
 
A versenyen „egyéb vadétel” kategóriában a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetének főzőcsapata által készített kitűnő szarvas steak első díjat nyert.
 
A Baranya megyei vadászok bor- és pálinka versenye szintén sikereket hozott: Nagy Attila olaszrizling bora, valamint a Mecsekerdő Zrt. feketeribizli pálinkája is aranyérmet kapott.
 
 
A főzőverseny mellett szarvas-bőgő és vadászkürtös verseny, solymász, íjász, kutyabemutató és agárverseny, rekord trófeakiállítás és trófeabírálati bemutató is színesítette a programot.
 
Gratulálunk az elismerésekhez és a díjakhoz!
 
 
Kelt: 2019.05.27. 15:59
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.