Ismét beköltöztettük az erdőt a városba

Idén negyedik alkalommal költözött be az erdő Budapest belvárosába. A több ezer látogatóval zajlott Erdővarázs Családi Nap középpontjában az erdők értékeinek és az erdész szakma szépségeinek bemutatása mellett a fával borított területek növelése, a fásítás és a fenntartható erdőgazdálkodás állt. 

Tizenöt tematikus sátorban ismeretterjesztő, interaktív programok, foglalkozások várták az érdeklődőket két naponát. Pénteken szervezett erdei iskolai programok keretében mintegy 700 iskolás gyermek vett részt különböző foglalkozásokon, szombaton főként kisgyermekes családok látogattak ki az ingyenes rendezvényre.
A Mecsekerdő Zrt. a Pilisi Parkerdő Zrt-vel közösen az Örökerdő témát mutatta be. Kínálatukban idén érintőképernyős terminálon a tölgyes és bükkös erdők életciklusainak jellemzőivel és a hozzájuk kapcsolódó erdészeti munkálatokkal, a Mecsek gazdag élővilágával, valamint az erdőgazdálkodásról szóló ismeretterjesztő kisfilmmel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A digitális felületen megszerzett ismereteket az interaktív mágnestáblás játékok keretében próbára tehették kicsik és nagyok egyaránt. A legkisebbek az erdei növények, állatok helyét keresték meg a mágnestáblán feladványok keretében, míg a nagyobb gyerekek és felnőttek az erdő hármas funkciójáról, az erdő életciklusainak jellemzőiről gondolkodhattak egy-egy látványos játék keretében.
Nagy népszerűségnek örvendett a „Tenyérvarázs” elnevezésű játék. Ennek keretében a gyerekek a sátrakban teljesített foglalkozásokért pecséteket gyűjthettek menetlevelükön. Három pecsét összegyűjtésével színes tenyérlenyomatukat helyezhették el az erre a célra felállított felületeken, melyekért cserébe az állami erdőgazdaságok egy-egy fát ültetnek el. A játék eredményeként 1014 fával gazdagodnak hazánk erdei.
 
 
 
Kelt: 2019.09.30. 13:58
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.