MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Nyári táborok
Zselic mélyén kalandok sora,
Vár a Kikerics Erdei Iskola!
Öreg bükkös, forrás, kis tó,
Csühögőn utazni csuda jó!
Vadakat figyelünk róla,
Játszóterünk csupa móka.
Szórakozva tanulhatsz nálunk,
Hív a Tábor gyere, várunk!
Kikerics Erdészeti Erdei Iskola nyári táborai
 
Kedves Szülők!
Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláinak nyári kínálatát.
A Kikerics Erdészeti Erdei Iskola táborainak helyszíne a Zselicben található Sasrét. Itt a megújult erdei iskolába várjuk az élményre és kalandra vágyó, kirándulni szerető gyerekeket. A táborlakók számára a  tábori élet minden igényét kielégítő infrastrukturális háttér áll a rendelkezésére, erdei környezetben.   
Táborunk helyszínét a 67-es útról (Szigetvár – Kaposvár között) Sasrétre vezető erdészeti műútról lehet megközelíteni. A bekötőút végén keresztezzük az Erdei Csühögő nyomvonalát. A platánfák sora jelzi, merre vezet az út a tábor felé.
 
Tervezett táboraink:
Részvételi díj: 30.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Zselici Csillagpark és a Bőszénfai Szarvasfarm belépőjegyét és az egyéb programok díját.
Kedvezmény: testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 10%-os kedvezménnyel 27.000 Ft. Mecsekerdő Klubkártya szintén 10%-os kedvezményre jogosít.
(A kedvezmények nem összevonhatóak!)
  
Jelentkezési határidő: 2019. június 14.
 
A helyszínről a képek megtekinthetők itt.
 
A táborral kapcsolatos információk:
• Pappné Németh Tünde erdei iskola vezető: 30/6630-997
• Fridrich Ágnes erdei iskola oktató: 30/1847-951
 
Jelentkezés:
kikerics@mecsekerdo.hu
 
Jelentkezési lap letöltése
 
Tervezett táboraink:
 
Július 1-5. Hobbit kincskereső tábor      8-14 éveseknek ajánljuk
El tudod-e vinni a mesebeli gyűrűt a Végzet Dombjára? Ehhez nemcsak bátorságra, kitartásra és ügyességre van szükséged, hanem jól kell megválasztanod az utat, ami oda vezet. A hobbitokhoz hasonlóan barátokkal együtt, figyelmesen tájékozódva könnyebb ezt véghezvinni. Nem kell mezítláb járnunk, bakancsban fedezhetjük fel együtt a Zselic csodáit. A térkép, a tájoló, a csillagos égbolt és a Nap segítségével tájékozódunk, meglátogatjuk a Bőszénfai Szarvasfarmot, a Kardosfai Csillagvizsgálót. Csühögünk egyet a kisvasúttal Almamellékig, az Ősbükkös néma entjei között pedig kincset keresünk. Az iskola udvarán íjászat, filagóriájában kézművesség vár Benneteket. Segíthetsz kideríteni, ki lopta el Biedermann báró vadászpuskáját. S végül a Végzet Dombjára felmászva megsemmisítheted a gonosz „arany”gyűrűt, s megeheted a megérdemelt csúcs-csokit.
A tábor helyszíne Sasrét, a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola, ahol király faházakban hajthatod álomra a fejedet és kapsz finom étkeket.

 
Július 8-12. Bükkmakk erdei tábor       8-14 éveseknek ajánljuk         MEGTELT!
A vadregényes Zselic dombjai között megbújó ősbükkös számtalan érdekes élőlénynek ad otthont. Ide várunk Téged, a kis felfedezőt, akit érdekel az erdei és vízi állatok, az erdő világa és élete. Tudtad-e, hogy a Zselic nemcsak a Nemzetközi Csillagoségbolt Parkja miatt különleges? Itt rendezték meg hazánkban elsőként a Biodiverzitás Napot is. A környék felfedezésében segítségedre lesznek a mikroszkópok, határozókönyvek és egyéb kutatóeszközök. De nemcsak ismereteket szerzünk, hanem jókedvvel is gazdagodunk: vár téged egy patak, és kis tó, faházikók, kisvonatok, játszótér, és minden jó. Az 5 nap alatt bebarangoljuk a Zselic egy részét. Rövid túrák, és buszos kirándulások is várnak titeket. Felfedezzük a Zselic apró falvait, nagy és apró vadjait, és meseszép csillagait. Helyszíni programjainkban szerepel még kézműves foglalkozás, íjászat, számháború, kincskeresés, tábortűz.
 
 
Július 15-19. Kis Vuk kalandtábor       8-14 éveseknek ajánljuk         MEGTELT!
A mesebeli kis róka nagyobbacska. Sok mindent megtapasztalt már. Úgy érzi, vadászni is tud, megnőtt a bátorsága. Elindulhat a kalandok sora.  5 napon keresztül felfedezi a helyszínt, majd a környékbeli dombokat. A helytörténetről megtanul sokat. Kíváncsisága itt nem merül ki, megnézi, a szomszéd települések milyen érdekességet tartogatnak számára. Bőszénfán lát sok vadállatot, Kardosfán egy teljes csillagparkot. Vonaton csühög Almamellék irányába, két oldalról vadaskertek fogságában. A falusi gazdálkodásról is megtanul sokat, talán így nem bántja tovább a tyúkokat. A vadászat tudományát tovább bővíti, miközben megtanul csendben vadat lesni. Ez még ebben a korban nehezére esik, de félő, hogy különben a vacsoráról lecsúszik.
A faházakban lévő szállás, és a főépület infrastruktúrája, bőséges játékelemei mind a gyerekek kényelmét, és teljes kikapcsolódását szolgálják. A tartalmas kirándulások mellett kézműveskedés, íjászat, tábortűz, számháború színesíti a tábori programot.