MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Nyári táborok
Sás-völgyben az erdőt járva,
bakancs kerül minden lábra.
Eső után gumicsizma,
így mászunk fel minden csúcsra.
Aki lelkes, barátkozó,
kíváncsi és kalandvágyó,
táborozni közénk való!
Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és
Erdő Háza nyári táborai
 
Kedves Szülők!
Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláinak nyári kínálatát.
A Mókus Suli táborainak helyszíne a Mecsek és a Zselic találkozásánál fekvő Sás-völgy. A Pécstől 27 km-re található Erdő Háza Hetvehely felől közelíthető meg. Az erdő mélyén megbújó erdei iskolánk programjai remek lehetőséget biztosítanak a természet megismerésére és az általa nyújtott felejthetetlen élmények megélésére.
 
Táboraink 2019-ben:
Részvételi díj: 30 000 Ft, amely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Mecsextrém Park belépőjegyét és az egyéb programok költségét
Kedvezmény: testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 10%-os kedvezménnyel 27 000 Ft. Mecsekerdő Klubkártya szintén 10%-os kedvezményre jogosít.
(A kedvezmények nem összevonhatóak!)
Részletes programot és felszerelési listát a tábor kezdése előtt két héttel kapják meg a jelentkezők.
 
Jelentkezési határidő: 2019. június 14.
A táborok min. 15 fő jelentkezésével indulnak.
 
A helyszínről készült képek itt tekinthetőek meg
 
A táborral kapcsolatos információk:
• Adorján Rita erdei iskola vezető: 30/6630-940
• Scheitler Adrienn erdei iskola oktató: 30/6630-924
 
Jelentkezés:
mokussuli@mecsekerdo.hu
 
Jelentkezési lap letöltése
 
Táborainkról bővebben:
 
Július 1-5. Magonctábor                 6-10 éveseknek ajánljuk
A Magonc tábort elsősorban azoknak a 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk, akik szeretnek barangolni erdőn, mezőn és szívesen ismerik meg az erdő növényeit, állatait és az erdei patak lakóit. A sok közös játék, furfangos fejtörő, kreatív feladvány, a kirándulások, az esti tábortűz és „csillagles”, valamint a kézműves foglalkozások az élményeken kívül fejlesztik a gyerekek kreativitását és csapatban való együttdolgozását is. A tábor végén a csapatok egy izgalmas tájékozódási túraversenyen mérhetik össze a táborban szerzett ismereteiket, gyakorlati tudásukat.  
 
 
Július 15-19. Gyalogcincér tábor          10-13 éveseknek ajánljuk         MEGTELT!
A „Gyalogcincér táborba” a természetet felfedezni vágyó 10-13 éves gyerekeket várjuk, akik szeretnek nagyobb túrákat tenni, hegyen, völgyön gyalogolni, az erdő növény és állatvilágával ismerkedni, felfedezni a pataklakókat, esti és hajnali vadlesre menni. A táborlakók az 5 nap alatt megismerkednek a turistatérkép és a tájoló használatával, és néhány túlélési technikával is. A természetismereti játékok, a hajnali és esti vadlestúrák, az erdő által adott anyagokra épülő kézműves foglalkozások és az esti tábortűz felejthetetlen élményekkel gazdagítja a táborozókat. A tábor végén a csapatok egy izgalmas tájékozódási túraversenyen mérhetik össze a táborban szerzett ismereteiket, gyakorlati tudásukat.
 
 
Augusztus 5-9. Fűben, fában játék tábor    
Ebben a táborban a rövidebb kirándulások mellett sok kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek. A táborlakók megismerhetik a természetes anyagokat, azok tulajdonságait és kreatív felhasználásukat. A kirándulásokon megfigyelhetik az erdő növényeit, állatait, és azok tulajdonságait. A sok közös játék, furfangos fejtörő és kreatív feladvány az élményeken kívül fejleszti a gyerekek kreativitását és csapatban való együttdolgozását is. A tábor végén a csapatok egy izgalmas tájékozódási túraversenyen mérhetik össze a táborban szerzett ismereteiket, gyakorlati tudásukat.