Részleges erdőlátogatási korlátozás szeptemberben

A szeptemberi szarvasbőgés időszakában a Mecsekben és a Zselicben délutántól reggelig tartó részleges erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben.

A Mecsekerdő Zrt. ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot és az erdőjárókat, hogy a 2009. évi XXXVII. az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94. § (1) bekezdés a) pontja értelmében
2019. szeptember 1-30-ig, minden nap 16.00 óra és másnap reggel 08.00 óra között
 
RÉSZLEGES ERDŐLÁTOGATÁSI KORLÁTOZÁST rendel el
- a Szigetvári Erdészet sasréti vadászterületén,
- a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén,
- az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi (Nyugat-Mecsek),
- a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei (Kelet-Mecsek) vadászterületén, továbbá
- a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén.
 
Az erdőterület és a vadállomány nyugalmának érdekében kérjük a fenti időszakban csak reggel 8 óra és délután 16 óra között tartózkodjanak az erdőben!
 
A korlátozást az érintett vadászterület határain szükséges kijelölni és jelezni (térképet ld. lentebb), azonban főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti. Nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és például az alábbi frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra és környékükre:
Kelet-Mecsekben Pusztabánya, Máré-vár, Vár-völgy, Cigány-hegyi kilátó, Óbányai-völgy és környéke, Zengő csúcs és környéke, Kövestetői kilátó és környéke;
Nyugat-Mecsekben Kővágószőlőstől északra, Kővágótöttös és Szentkút közötti területen, Hetvehelynél az erdei iskola és környéke (tanösvények), Jakabhegy, Zsongorkő, Pálos romok és környéke, Éger-völgy, Éger-tető, Szuadó-völgy környéke;
Zselicben Nagymátén vadászkastély és a Fekete István Füvészkert környéke; Sasréten a vadászkastély és környéke (erdei iskola, tanösvény, Ősbükkös) és az almamelléki kisvasút nyomvonala.
 
Ebben a hónapban napnyugtától napkeltéig tartó időszakban csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasoljuk. A Mecsekerdő két éjszakai túrát is szervez, ahol esélyünk lehet megtapasztalni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangulatot:
 
> Szeptember 14-én telihold túrán vehetünk részt, ahol a neszek, árnyak és sejtelmes fények mellett néha egy-egy szarvas is belebőghet az éjszakába. A kisvasút este kilenckor indul Almamellékről Sasrétre.
 
> Szeptember 20-án már délután hat órakor indul a Zselici Csühögő, hogy a sasréti túra során szakvezető kíséretével hallgatózhassuk a zselici erdő koronás királyainak műsorát.
 
 Az érintett vadászterületeket az alábbi térképen jelöltük, továbbá kérjük figyeljék a főbb erdei utak mentén kihelyezett figyelmeztető táblákat.
 
Együttműködő megértésüket ezúton is köszönjük!
 
 
(Nagyítás teljes képernyőre: a jobb felső sarokban található négyzetes ikonra kattintva)
 
 
Kelt: 2019.08.22. 11:49
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.