Püspökszentlászlón sétányt szenteltek a házaspároknak

Szeptember 7-én szentelték meg a Schönstatti Családmozgalom Pécsi Régiójának kezdeményezésére létesült Házaspárok útját Püspökszentlászlón.

A kápolnától induló és ide visszavezető, közel két és fél kilométeres erdei sétaút 16 állomást érint, amelyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg.
A világon az első Házaspárok útja a Balaton-felvidéken fekvő Óbudaváron, a Magyar Schönstatti Családmozgalom központjában készült el 2007-ben. Tilmann Beller, schönstatti atya ötlete szerint:
„…szép volna, ha a templomok, kápolnák körül nem csak keresztút, hanem az élet bölcsőjének, a házasságnak is lenne útja”. Azóta Magyarországon és külföldön is több mint tizenöt Házaspárok útja létesült.
 
Szeptember elején a mecseki útvonalat Főtisztelendő Bacsmai László esperes, plébános, a Pécsi Egyházmegye családreferense áldotta meg. A táblákon a Simon András grafikusművész által alkotott képek és a szentírási idézetek ösztönzést adhatnak, hogy a párok elgondolkodjanak életük egyes mérföldkövein és beszélgessenek egymással ezekről.

A Házaspárok útját a schönstatti családok és más lelkiségek imái és áldozatai hordozzák, hogy akik ezt az utat végigjárják, kapcsolatukban megújuljanak és házasságukban megerősödjenek. 
A Házaspárok útjának végigjárásához ajánljuk a kis kísérőfüzetet, amely minden állomáshoz kapcsolódóan tartalmaz egy-egy rövid elmélkedést, és a családi életben felmerülő nehézségek sikeres megoldáshoz nyújthat segítséget.
 
Az útvonal az erdőgazdaság által kezelt erdőterületen halad, így a Mecsekerdő Zrt. erdőgazdálkodóként segítette a Házaspárok útjának létrehozását és hatósági engedélyeztetését.
 
 
2007 óta a következő helyeken létesült Házaspárok útja:
ÓBUDAVÁR (2007), Horvátnádalja (2008), Máriapócs (2011), Pápa (2011), Bodrogolaszi (2013), Petőfiszállás-Pálosszentkút (2013), Beregszász (Ukrajna, 2013), Schönstatt (Németország, 2013), Paraguay (2013), Rokole (Csehország, 2014), Dusnok (2014), Szováta (Erdély, 2015), Budapest-Farkasréti Mindenszentek templom (2015), Costa Rica (2015), Obritzberg (Ausztria, 2015), Erdődhegy (Partium, 2018)
 
 
 
Kelt: 2019.09.10. 15:03
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.