Faültetés a Mecsextrém Parkban

 
A "Több leszel, ha teszel! - Ültess fát!" program keretében faültetéssel egybekötött szemléletformáló erdőpedagógiai programon vett részt közel 100 gyermek Árpádtetőn.
  

Az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. keresett fel bennünket, hogy az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú „Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve” elnevezésű projekt keretében legyünk partnerei a „Több leszel, ha teszel! –Ültess fát!”  - Társadalmi szemléletformálás a környezeti nevelésért és fenntartható fejlődésért program lebonyolításában.
Az akció keretében a diákok rendhagyó iskolai foglalkozás alkalmával a környezetvédelem aktuális kérdéseit érintő, szemléletformáló foglalkozáson vesznek részt, majd az erdőgazdaság vagy a nemzeti park közreműködésével megvalósuló  helyi önkéntes akciókon keresztül megtapasztalhatják, hogy ők is felelősséggel tartoznak a környezetükért.

A program keretében összesen 100 gyermek érkezett hozzánk novemberben két alkalommal Árpádtetőre. A Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolában és a Mecsextrém Parkban megtartott erdőpedagógiai foglalkozások keretében a gyerekek erdész kollégánk segítségével megismerkedhettek az erdész munkájával, a munkavégzéséhez szükséges eszközökkel.
Interaktív természetismereti játékok keretében a gyerekek az erdő hármas funkciójáról, az erdei ökoszisztéma összefüggéseiről, valamint a tölgyes-bükkös erdők életciklusának jellemzőiről és a hozzájuk kapcsolódó erdészeti tevékenységekről szerezhettek ismereteket, korosztályuknak megfelelő szinten.
Komoly fizikai kihívást jelentett a hetedikes gyerekek számára a faültetés, hiszen a 2-3 m magas csemeték elültetése legalább fél méter mély gödrök kialakításával jár. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Mecsextrém Park munkatársainak segítségét a program sikeres megvalósításában.
 
A csoportok segítségével összesen 20 fával gyarapodott a Mecsextrém Park hófánk-pályájának környezete.
Reményeink szerint a jövő nyáron már gyönyörködhetünk a most elültetett hegyi juhar, mezei juhar, ezüsthárs és kislevelű hárs csemeték ligetszerű megjelenésében, valamint élvezhetjük egyre növekvő lombkoronájuk árnyékolását.
 
Kelt: 2019.12.07. 09:42
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.