Veszélyes fák kitermelése Pécsett, a Rózsavölgyi úton

A Mecsekerdő Zrt. szakemberei 2021. március 8-tól kezdődően veszélyes fák kitermelését végzik a pécsi Rózsavölgyi úton. A munkák időtartama várhatóan 20 nap, amely időszak alatt az utcában a gyalogos- és a gépjármű forgalom időszakos korlátozására kell számítani. 

Pécsett a Rózsavölgyi út melletti erdőrészletben idős, többnyire sarjeredetű, ezért jellemzően tőkorhadt fák kivágását rendelte el a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert a meredek oldalban álló fák veszélyt jelentenek a forgalomra és környező ingatlanokra. A lakossági kezdeményezésre indult vizsgálat alapján február 19-én született az a hatósági határozat, amely az erdőgazdálkodó számára 60 napos határidővel elrendeli a kérdéses kocsánytalan tölgy, csertölgy, gyertyán és virágos kőris fák kitermelését.
 
A Mecsekerdő Zrt. a határozat kézhezvételekor azonnal helyszíni szemlét tartott, és a Duna-Dráva Nemzeti Park szakembereivel közösen meghatározta a munkálatok rendjét, hogy a veszélyes fákon kívül visszamaradó természeti értékek megőrizhetők legyenek. Az összesen 53 darab fa kivágása részben kosaras kocsival történik. A munkálatok ideje alatt a Rózsavölgyi út egyes szakaszain időszakos lezárásokra kell készülni, amiről az érintett lakók közvetlen értesítést kaptak.
 
További felvilágosítással a titkarsag@mecsekerdo.hu e-mail címen szolgálunk, a helyben lakók számára a munkákat vezető erdész szakemberek is készséggel adnak felvilágosítást.
 
Kelt: 2021.03.05. 11:12
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.