25 év - 25 erdei km túrasorozat - A rejtőzködő patika

 
A Mecsekerdő erdei iskolái idén ünneplik 25. évfordulójukat, a jubileumi évet ikonikus helyszíneket is érintő, hét elemből álló túraprogrammal teszik emlékezetessé. A sorozat ötödik, október 2-ai, Őszi kikerics túráján az erdő különleges kincseivel, a gyógynövényekkel és az ősszel nyíló kikericcsel ismerkedhetnek a résztvevők.

 
Ki ne érzett volna csodálatot azok iránt, akik meg tudják mondani, melyik betegségre milyen növény a legjobb ellenszer, miből kell teát főzni ahhoz, hogy elkerüljünk sokféle betegséget? Ezekre a titkokra is fény derül a jubileumi túrasorozat következő, ötödik alkalmából, amely október 2-án, szombaton indul a lenyűgöző zselici erdőkkel ölelt Sasrétről, a Kikerics Erdei Iskolától. A túra a tiszta és bővizű Jámborka forráshoz vezet, ahonnan a környező erdőkre nyílik nagyszerű kilátás. A forrás körül illatozó számos gyógynövény közül néhánnyal alaposabban is megismerhetnek a túrázók, sőt, egy kis csokrot akár haza is vihetnek belőlük.

Az ősz folyamán további három túrán lehet még részt venni és azok, akik a sorozat keretében legalább 25 kilométert gyalogolnak, a Mecsextrém Park a következő szezonjára szóló, egész éves bérletet is nyerhetnek.

Program:
Találkozó: 2021. október 2-án, 10 óra 30-kor, Sasréten, a Kikerics Erdészeti Erdei Iskolánál (Megközelíthető a 67-es útról személyautóval, vagy Almamellékről az erdei kisvasúttal. A kisvasút Almamellékről 10:00 órakor, Sasrétről pedig 13:00 és 16:00 órakor indul)
Útvonal: Sasrét – Jámborka-forrás – Sasrét
Táv: 5 km
Részvételi díj: 1000 Ft/fő

A programra a tura@mecsekerdo.hu e-mail címen lehet regisztrálni, legkésőbb 09.30-án, 12 óráig.

További jubileumi túrák
10.09 Gyertek velünk erdőt járni!  – Remete-rét és a Lapis
10.16 Fotótúra az őszi ősbükkösben.  
11.06 Gyertek velünk erdőt járni! – Dömörkapu és Kantavár

Részletek a Mecsekerdő Facebook-oldalán.


 
Kelt: 2021.09.28. 17:12
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.