Erdők Hete a Mecsekerdőnél

 
Túra a Közép-Mecsekben, fotópályázat a baranyai erdőkről
2021. október 4-e és október 10-e között zajlik az Erdők Hete. A Mecsekerdő Zrt. fotópályázat meghirdetésével, erdei túrával hívja fel a figyelmet az erdők szerepére, a fenntartható erdőgazdálkodásra.

 
Az Erdők Hete 1997-ben, az Országos Erdészeti Egyesület által 25 éve indított rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy erdeinket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az események az erdészeti erdei iskolák hálózatára és oktatási programjára épülnek.

Idén a fő gondolat a fenntartható erdőgazdálkodás vagy még inkább: az erdő gondozása, fenntartása, gyarapítása, mint fenntartható gazdálkodási forma. A Mecsekerdő október 9-ei, a Remete-rétről induló, Gyere velünk erdőt járni című túraprogramján a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola pedagógusai a Közép-Mecsek számos érdekességével ismertetik meg a résztvevőket, akik az erdei élményeken túl még azt is megtudhatják, az útvonalhoz milyen mondák, történetek, érdekességek fűződnek.
 
 
Baranya megye erdei rendkívül változatosak: hegységi, dombsági és síkvidéki erdők megtalálhatók itt, gazdag növény- és állatvilággal.  A Mecsekerdő „Négy évszak az erdőben” címmel fotópályázatot hirdet, amelyre az erdő világát, az erdei élet különleges pillanatait, sokszínűségét — növényeket, állatokat, tájakat – és erdei turisztikai látványosságokat – kilátók, pihenők, kisvasút – megörökítő, a Mecsek, a Dél-Zselic és az Ormánság természeti környezetében született képeket vár.

A pályázaton mindenki részt vehet, aki szeretné megosztani erdőjárásának élményeit, legyen az bármelyik évszakban. Egy pályázó akár két képpel is indulhat, a fotók csak e-mailen küldhetők be, 2021. október 19-éig. A beérkezett képeket a Mecsekerdő zsűrizi, a kiválasztottak a Mecsekerdő 2022-es falinaptárában szerepelnek majd, az alkotók pedig nyereményben részesülnek.
 
Kelt: 2021.10.04. 12:05
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.