Szociális tűzifa-program: elismerés a Mecsekerdőnek

A belügyminiszter a tűzifa-program eredményes megvalósításában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként A Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát adományozta Ripszám Istvánnak, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatójának. A Mecsekerdő 2013-ban kapcsolódott be a szociális tűzifa-programba és az elmúlt években összesen közel 115 ezer köbméter tűzifához juthattak az ötezer fő alatti lélekszámú településeken élő rászorulók.


A kormány 2011-ben indította el és idén 5 milliárd forintot biztosított a szociális célú tüzelőanyag-programra. A támogatásra az ötezer fős lélekszám alatti települések önkormányzatai pályázhattak, így országszerte több mint 2300 faluban juthatnak ingyenes, az állami erdőgazdálkodókból származó tüzelőanyaghoz a rászorulók.
 
„Ez a program, amellett, hogy nagy segítség a rászorulóknak, az együttműködés értékét és erejét is megmutatja. A résztvevő önkormányzatok, polgármesterek, valamint erdész szakembereink között szoros kapcsolat alakult ki, amelyet egymás tisztelete és az a szakmai törekvésünk alapozott meg, hogy az átadott tűzifa mennyiségében és minőségében maradéktalanul megfeleljen az igényeknek. Munkánk pozitív visszaigazolása és öröm számunkra, hogy az utóbbi években a működési területünkön igényelhető mennyiség mintegy kilenctizedét a Mecsekerődőtől kérték a települések. Ebben minden érintett munkatársunknak szerepe van, az elismerés őket is illeti – mondta el Ripszám István, a Mecsekerdő vezérigazgatója. 
 
A Mecsekerdő az önkormányzatok részére átadott szociális tűzifa mennyiségét több mint kétszeresére növelte az elmúlt években: míg 2013 és 2014 fordulóján mintegy 8 ezer, 2020 és 2021 fordulóján pedig már közel 18 ezer köbmétert szállítottak a településeknek. Azok az önkormányzatok, amelyeknek pénzügyi lehetőségei megengedték, a pályázati mennyiségen felül is vásároltak, annak érdekében, hogy minél több tűzifát tudjanak kiosztani rászoruló lakosaiknak.
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: kommunikacio@mecsekerdo.hu
Kelt: 2021.10.06. 10:29
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.