Mindent a szemnek – Fotótúra az őszi ősbükkösben

A Mecsekerdő erdei iskolái idén ünneplik 25. évfordulójukat, a jubileumi évet ikonikus helyszíneket is érintő, nyolc elemből álló túraprogrammal teszik emlékezetessé. A sorozat hatodik, október 16-ai fotótúráján az őszi erdő különleges világát örökíthetik meg a résztvevők, szakavatott fotós vezetésével. 

Az őszi erdő lebilincselő látványa amellett, hogy évről-évre elkápráztatja az erdőjárókat, egyedülálló fotótéma is. Ezt az élményt kínálja a Mecsekerdő jubileumi túrasorozatának hatodik, sasréti kirándulása. Október 16-án, szombaton szakavatott fotós is segít a felfedezésben, megmutatva a látványt legjobban megragadó fotózási, képszerkesztési megoldásokat. A zselici erdők, rétek, patakok, a Zselici Csühögő erdei kisvasút, a Biedermann-vadászkastély látványát az őszi fények és árnyak játéka, az ezer színben pompázó táj koronázza meg. A túra lényege: vegyük észre a szépet. Akinek kedve van, akár a Mecsekerdő fotópályázatán is indulhat, a képeket október 19-éig lehet beadni. 
 
Program
Időpont: 2021.október 16., 10:30 óra
Útvonal: Sasréti rét – Sasréti tanösvény – Kastélypark
Találkozó: Kikerics Erdészeti Erdei Iskola, Sasrét. Megközelíthetőség: a 67-es útról személyautóval, vagy Almamellékről, a Zselici Csühögő erdei kisvasúttal.
Részvételi díj: 1000 Ft/fő (a vasúti díj külön fizetendő)
 
A programra a tura@mecsekerdo.hu e-mail címen lehet regisztrálni, legkésőbb 10.14-én éjfélig.

Az ősz folyamán további két túrán lehet még részt venni és azok, akik a sorozat keretében legalább 25 kilométert gyalogolnak, a Mecsextrém Park a következő szezonjára szóló, egész éves bérletet is nyerhetnek.

További jubileumi túrák

11.06. Gyertek velünk erdőt járni: Dömörkapu és Kantavár

11.20. Gyertek velünk erdőt járni: Remete-rét és a Lapis (az időjárás miatt elhalasztott október 9-ei túra új időpontja)

Részletek a Mecsekerdő honlapján és Facebook-oldalán:

https://www.mecsekerdo.hu/erdei-iskola

https://www.facebook.com/events/409321140776634

Kelt: 2021.10.13. 14:02
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.