MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Erdei kincseink


Erdei Kincseskönyv


A Mecsekerdő Zrt. 2005. áprilisában ünnepelte 50. születésnapját. Ez alkalomból kiadta Erdei Kincseskönyv című könyvét, mely a részvénytársaság területén és vonzáskörzetében található természeti értékeket és kultúrtörténeti emlékeket mutatja be.

A könyv Turós László, a zrt. nyugalmazott kommunikációs igazgatója kitartó munkája, természetszeretete, lelkesedése nyomán született, aki sajnos már nem érhette meg munkája gyümölcsét.

A Mecsekerdő Zrt. és jogelődjei több mint 50 éve végeznek olyan céltudatos tevékenységet működési területükön, amelynek célja az, hogy az erdő úgy nyújthasson szolgáltatást a társadalom számára, hogy közben ne csorbuljanak az értékek. Az erdészek megszámlálhatatlan objektumot építettek sok-sok évtizeden át. A fő elv az volt, hogy láttassák az erdőt, ismereteket adjanak, mert aki ismeri, az megszereti. Aki megszereti, óvja. Így alakult ki a sok-sok turistaút, pihenő, kilátó, emlékhely, erdei iskola, kulcsosház, vadászház, erdészház, védett természeti érték, forrás, barlang bemutatási lehetősége.

A könyv a kultúrtörténeti emlékek mellett a természeti értékeket is számba veszi, tehát a vizes élőhelyeket, az élővilág biológiai értékeit, a növényeket, állatokat, majd a legmagasabb rendű életközösségeket, az erdőket, benne fő alkotóelemeikkel, a fákkal.