MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Nyári táborok
 
Sás-völgyben az erdőt járva,
bakancs kerül minden lábra.
Eső után gumicsizma,
így mászunk fel minden csúcsra.
Aki lelkes, barátkozó,
kíváncsi és kalandvágyó,
táborozni közénk való!
 

Kedves Szülők!

Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláinak nyári kínálatát.
A Mókus Suli táborainak helyszíne a Mecsek és a Zselic találkozásánál fekvő Sás-völgy. A Pécstől 27 km-re található Erdő Háza Hetvehely felől közelíthető meg. Az erdő mélyén megbújó erdei iskolánk programjai remek lehetőséget biztosítanak a természet megismerésére és az általa nyújtott felejthetetlen élmények megélésére.
 
Táboraink 2020-ban:
Részvételi díj: 30 000 Ft, amely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Mecsextrém Park belépőjegyét és az egyéb programok költségét
Kedvezmény: testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 10%-os kedvezménnyel 27 000 Ft. Mecsekerdő Klubkártya szintén 10%-os kedvezményre jogosít.
(A kedvezmények nem összevonhatóak!)
Részletes programot és felszerelési listát a tábor kezdése előtt két héttel kapják meg a jelentkezők.
 
Jelentkezési határidő: 2020. június 15.
A táborok min. 15 fő jelentkezésével indulnak.
 
A helyszínről készült képek itt tekinthetőek meg
 
A táborral kapcsolatos információk:
• Scheitler Adrienn erdei iskola vezető: 30/6630-924
 
Jelentkezés:
mokussuli@mecsekerdo.hu
 
Jelentkezési lap letöltése
 
Táborainkról bővebben:

Július 6 - 10. Gyalogcincér tábor
A Gyalogcincér táborba a természetet felfedezni vágyó 10-13 éves gyerekeket várjuk, akik szeretnek nagyobb túrákat tenni, hegyen, völgyön barangolni, az erdő növény és állatvilágával ismerkedni, felfedezni a pataklakó állatokat. A természetismereti játékok, a hajnali és esti vadlestúrák, az erdő által adott anyagokra épülő kézműves foglalkozások és az esti tábortűz felejthetetlen élményekkel gazdagítja a táborozókat. A táborlakók az 5 nap alatt megismerkednek a turistatérkép és a tájoló használatával, és néhány túlélési technikával is. A tábor végén a csapatok egy izgalmas tájékozódási túraversenyen mérhetik össze a táborban szerzett ismereteiket, gyakorlati tudásukat.
 
 
Augusztus 10 - 14. Tegzes tábor
A Tegzes tábort elsősorban azoknak a 8-12 éves gyerekeknek ajánljuk, akik szeretnek erdőn, mezőn, a természetben barangolni és szívesen ismerik meg annak növény-, gomba- és állatvilágát, az erdei patakok titokzatos lakóit. Az erdő által adott anyagokra épülő kézműves foglalkozások, a sok közös játék, furfangos fejtörők, kreatív feladványok fejlesztik a gyerekek kreativitását és csapatban való együttdolgozását. A kirándulások, az esti tábortűz vagy épp „csillagles” pedig maradandó élményekkel gazdagítja a táborlakókat. A tábor végén a csapatok egy izgalmas tájékozódási túraversenyen mérhetik össze a foglalkozásokon szerzett ismereteiket, gyakorlati tudásukat.