MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Napközis táborok

 

Ha nem zavar a madárének,
s, hogy nincs mindenhol térerő,
ha bakancs töri fel a lábad,
s nem alkalmi kis cipő,
ha szereted az erdő csendjét,
és érdekel, ki száll, szalad,
tölts Velünk egy remek hetet,
mely szép emléknek megmarad!

Kedves Szülők!

A járványhelyzet miatt idén tavasszal sajnos többet voltunk a szobában, mint kint a szabadban. Szerencsére nyáron már bátrabban járhatjuk az erdőt – betartva a biztonsági előírásokat -, ezért az idei évben sok szeretettel várjuk gyermeküket, gyermekeiket napközis táborainkba is.

Táboraink helyszíne a Nyugati-Mecsek egyik festői szépségű völgyében - Pécstől 27 km-re - fekvő Erdő Háza, ahol természeti környezetben, friss levegőn tölthetnek el 5 napot a táborozók.
Az erdő mélyén megbújó ökoház mellett füves futball- és röplabdapálya, erdei játszótér, erdei tornapálya, tematikus tanösvények – Lombkorona tanösvény, Kincset rejtő erdő tanösvény – és Odútanoda is várja a gyerekeket.
A táborokban a gyerekek felfedezhetik a sás-völgyi erdők növény- és állatvilágát, patakjának apró állatait, elsajátíthatják a tájékozódás alapjait (térképolvasás, tájoló használat), megismerkedhetnek az erdészek és vadászok munkájával, de lehetőségük nyílik Hetvehelyen helytörténeti csatangolásra és délutánonként kézműveskedésre is. A természetismereti foglalkozások mellett izgalmas fejtörőkkel és kreatív feladatokkal fejlesztjük a gyerekek kézügyességét, mozgás koordinációját, logikai gondolkodását.
 
Tábori turnusok időpontja Tábor neve Korosztály Jelentkezési határidő
2020. június 22. – 26. Természetismereti tábor 6-9 évesek számára 2020. június 15.
2020. június 29. – július 3.  Természetbúvár tábor 10-13 évesek számára 2020. június 15.
2020. július 20. – 24. Természetismereti tábor 6-9 évesek számára 2020. július 3.
2020. augusztus 24. – 28. Természetbúvár tábor 10-13 évesek számára 2020. augusztus 7.
Kérjük a jelentkezési határidők pontos betartását, mivel a napközis táborok mellett bentlakásos táborokat is szervezünk.  Ezek ideje alatt nem tartózkodunk az irodában, Sás-völgyben pedig nincs  internet kapcsolatunk.
 
Letölthető jelentkezési lap
 
Minden turnus maximum létszáma: 20 fő
A táborhelyek betöltése a jelentkezések érkezési sorrendjében történik.
Részvételi díj:
Az 5 napos napközis táborunk részvételi díja 26.000 Ft, mely tartalmazza a gyerekek útiköltségét, öt napra az ebédet és uzsonnát, valamint a kézműves foglalkozások alapanyagait.
Testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 10%-os kedvezménnyel 23 400 Ft.
A „Mecsekerdő klubkártya” a tábor díjából szintén 10%-os kedvezményre jogosít. Az egyes kedvezmények egymással össze nem vonhatók!
 
Találkozó:
Reggelente 7:15 – 7:30 között a Köztársaság téren (szökőkút), innen indulunk külön busszal Sás-völgybe, ahonnan 16:45 – 17:00 óra között érkezünk vissza a Köztársaság térre.