Sasrét

KIKERICS ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA, SASRÉT  
 
Kedves Szülők!
 
 
Ha szeretnék, hogy gyermekük meseszép erdei környezetben, friss levegőn, élményekkel és tudással gazdagodhasson, új barátokat szerezhessen, jöjjön el hozzánk Sasrétre. Jól felszerelt faházaink, közös helyiségeink, külső foglalkoztatóink minden igényt kielégítenek. A hely a forgalmas külvilághoz csak egy keskeny bekötőúttal kapcsolódik. Ahogy elhagyjuk a főútvonalat, máris egy másik világba kerülünk, ahol mintha lassabban telne az idő. A bekötőút végén keresztezzük az erdei kisvasút nyomvonalát, a platánfák sora pedig jelzi a tábor felé vezető utat.
 
Vár reád egy csodahely, 
hol a természet oly közel.
Itt ősi bükkök  köszöntenek,
a csillagok rád nevetnek,
madárdaltól zeng a határ,
a kisvonat csak néked dudál.
Úgy hívják, hogy: SASRÉT.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Táborainkban turnusonként maximum 25 főt tudunk fogadni.
Minden turnus minimum 15 fő jelentkezésénél indul.
 
Az 5 napos táboraink részvételi díja: 27.500 Ft/fő, amely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagok és a programok, kirándulások díját.
 
Testvérek együttes jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja: 22.000 Ft/fő.
  
A részletes programot és felszerelési listát a tábor kezdete előtt két héttel kapják meg a jelentkezők.
 
Jelentkezési határidő: táboronként az első huszonöt tanuló jelentkezési lapjának beérkezéséig, de legkésőbb 2016. június 15-ig.
 
A jelentkezési lap itt tölthető le.
A részletes programot és felszerelési listát a tábor kezdete előtt két héttel kapják meg a jelentkezők.
 
 
A táborral kapcsolatos információk kérhetők:
• Pappné Németh Tünde erdei iskolavezető (táborvezető):
30/6630-997, 73/354-251
• Gersyné Petrovics Ágnes erdészeti adminisztrátor: 73/514-102
 
 
 Erdőkerülők tábora
(Július 4-8.)
MEGTELT!
 
 A táborban sérült emberek számára mutatjuk be a természet szépségeit: erdei túrák, kisvasutazás, falusimúzeum-látogatások, állatok simogatása, vadállatok etetése, természetismereti játékok az erdőben, önfeledt kikapcsolódás a Mecsextrém Parkban, különböző kézműves technikák elsajátítása.
 
 
Kis Vuk - felfedezőtábor
(Július 11-15.)
 MEGTELT!
 
A Kis Vuk - felfedezőtáborba 7-14 éves lányokat és fiúkat várunk.
A nagy kiterjedésű erdők, festői rétek, halastavak, patakok környezetében változatos programokat nyújtunk, ezek egyik célja, hogy a résztvevő gyerekekkel megismertessük a vadgazdálkodás szépségét, a vadászat kultúráját és hagyományait, az erdész munkáját. A felfedezés további részét képezi a csillagtúra, a terepi játékok, a megfigyelések, a gyógynövényismeret, az éjszakai vadles, a kisvasutazás a „zötykölődő tanösvényen”, a környező települések nevezetességeinek megismerése, és a kézműves foglalkozások. Tervezünk még kirándulást Bőszénfára, a szarvasfarmra és fél napot eltöltünk Árpádtetőn, a Mecsextrém Parkban.
 
 
Természetfotó és élmény tábor
(Július 18-22.)
 
A természetfotó és élmény táborba 7-14 éves gyerekeket várunk.
A tábor ideje alatt a gyerekek elméleti és gyakorlati oktatás során alapjaiban megismerkedhetnek az analóg- és digitális fényképezőgéppel és kiegészítőivel, a fotózás különböző ágazataival. A táborba minden gyermek hozzon digitális fényképezőgépet! A természetfotózás alapozásaként a természet élményszerű megismerését biztosítjuk a gyerekek játékos, aktív részvételével. A legapróbb vízi gerinctelenektől kezdve a táj látványának befogadásáig érzelmileg hangolódhatnak rá a fotózás szeretetére, miközben meg is ismerik, a túrák során be is járják, amit lencsevégre kapnak. Extrém pozíciókban is történhet emberábrázolás, az árpádtetői Mecsextrém Parkban.
 
 
 
 
 
                                                            
 
 
 

Mecsekerdő Zrt.