Sásvölgy

Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza
 
 
                                                              Kedves Szülők!
 
 
Ha szeretnék gyermeküket jó kezekben, biztonságban, friss levegőn és élményekben gazdag táborokban tudni, akkor sok szeretettel ajánljuk az Önök és gyermekeik figyelmébe a Mecsekerdő Zrt.-nél több éve működő erdei iskolai nyári táborainkat, melyek egyik helyszíne a Mecsek és a Zselic találkozásánál fekvő Hetvehely - Sás-völgy. Táborunk helyszíne a Pécstől 27 km-re található Erdő Háza, mely Hetvehely felől közelíthető meg. Az erdő mélyén megbújó erdei iskolánk programjai remek lehetőséget biztosítanak a természet megismerésére és az általa nyújtott felejthetetlen élmények megélésére. 
Sás-völgyben az erdőt járva,
bakancs kerül minden lábra.
Eső után gumicsizma,
így mászunk fel minden csúcsra.
Aki lelkes, barátkozó,
kíváncsi és kalandvágyó,
táborozni közénk való!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden turnus minimum 15 fő jelentkezésnél indul.
Táborainkban turnusonként maximum 29 főt tudunk fogadni.
 
Az 5 napos táboraink részvételi díja 27.500 Ft, mely tartalmazza a szállást, a napi négyszeri étkezést, a kézműves alapanyagokat, a Mecsextrém Park belépőjegyét és az egyéb programok díját.
Testvérek jelentkezésekor a második gyermek részvételi díja 22 000 Ft.
 
Jelentkezési határidő: táboronként az első huszonkilenc tanuló jelentkezési lapjának beérkezéséig, de legkésőbb 2015. május 30-ig.
 
A részletes programot és felszerelési listát a tábor kezdése előtt két héttel kapják meg a jelentkezők.
A táborral kapcsolatos információk kérhetők:
• Adorján Rita erdei iskola vezető: 30/6630-940
• Scheitler Adrienn erdei iskola oktató: 30/6630-924
 
A jelentkezési lap itt tölthető le.
 
 Magonctábor
MEGTELT
 
A Magonctábort elsősorban azoknak a 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk, akik szívesen barangolnak velünk erdőn, mezőn és ismerik meg az erdő növényeit, állatait és a közeli patak lakóit. A sok közös játék, furfangos fejtörő, kreatív feladvány, a kirándulások, az esti tábortűz és csillagmegfigyelés, a kézműves foglalkozások és a közös bográcsvacsora készítése az élményeken kívül fejleszti a gyerekek kreativitását és csapatban való együttdolgozását is. A tábor kalandparkos napján a Mecsextrém Parkban a Magoncok erejük mellett kitartásukat és ügyességüket is próbára tehetik.
 
 Gyalogcincér tábor
 
A „Gyalogcincér táborba” a természetet felfedezni vágyó 10-13 éves gyerekeket várjuk. Akik szeretnek hegyen, völgyön gyalogolni, az erdő növény- és állatvilágával megismerkedni, a pataklakókat felfedezni, esti és hajnali vadlesre menni. A táborlakók megismerhetik a turistatérkép és a tájoló használatát és néhány túlélési technikát. A természetismereti játékok, a hajnali és esti vadlestúrák, a tájékozódási túraverseny, az erdő által adott anyagokra épülő kézműves foglalkozások (fúrás, faragás), az esti tábortűz és a bográcsvacsora közös elkészítése felejthetetlen élményekkel gazdagítja a táborozókat. Az utolsó napon a gyerekek a Mecsextrém Parkban erejük mellett felmérhetik kitartásukat és ügyességüket.
 
Pagonyjáró tábor
MEGTELT
 
A Pagonyjáró tábort 13-14 éves gyerekeknek ajánljuk. A táborban 5 napig az erdő mélyén közösen együtt élve, erdészek vezetésével az erdőt járva ismerhetik meg a gyerekek az erdők születését, nevelését, élővilágát, fáinak felhasználását, vadgazdák vezetésével ismerhetik meg a vadászati berendezéseket és szerepüket vadfajaink életében. Elsajátíthatják a nyomolvasás fortélyait, valamint a turistatérkép és a tájoló használatát, és néhány túlélési technikát. A csapatépítő játékok, a hosszabb, Jakab-hegy felfedező túrák, a hajnali és esti vadles túrák, a tájékozódási futóverseny, a kerékpáros túrák, az erdő által adott anyagokra épülő kézműves foglalkozások (fúrás, faragás), az esti tábortűz, a bográcsvacsora közös elkészítése felejthetetlen élményekkel gazdagítja a táborozókat. A tábor hatodik, kalandparkos napján erejük mellett kitartásukat és ügyességüket is próbára tehetik a gyerekek a Mecsextrém Parkban.
 
Fűben, fában játék tábor
 
Ebbe a táborba az alkotni vágyó, kreatív, különböző kézműves technikákat elsajátítani kívánó gyerekeket várjuk. Megismertetjük a táborlakókkal a természetes anyagokat, azok tulajdonságait és kreatív felhasználását (fajáték készítés, csuhézás, merített papír- növényfestékek-, papírmasé tálak készítése és még sok más technika). A táborban a résztvevők megismerhetik a régi népi játékokat és lehetőségük nyílik belekóstolni a természetfotózás alapjaiba is. Közösen főzünk vacsorát bográcsban, este a tábortűz mellett dalolunk és mesét hallgatunk. A túraversenyen lehetővé tesszük, hogy a gyerekek csapatokban, egymást segítve próbára tegyék kreativitásukat és tájékozódó képességüket. A kalandparkos napon a Mecsextrém Parkban erejük mellett a táborozók felmérhetik kitartásukat és ügyességüket is.
 
 
 
 
 
Tábori turnusok időpontja
Tábor neve Táborvezető
Június 22. – 26.
Magonc tábor
Adorján Rita
Június 29. – július 3. Gyalogcincér tábor Scheitler Adrienn
Július 6. – 11. Pagonyjáró tábor Adorján Rita
Augusztus 3. – 7. Fűben-fában játéktábor Scheitler Adrienn
 
 

Mecsekerdő Zrt.