Turizmus

 

Kedves Utazó!

 
Szeret kirándulni, aktívan kikapcsolódni? A Mecsekben és a Zselicben biztosan nem fog csalódni, hiszen 148 forrás, 12 tanösvény, 86 erdei pihenőhely, 4 kilátó, számos kerékpározható erdei útvonal, két erdei iskola és gyönyörű szálláshelyek várják az erdők szerelmeseit.
 
A Mecsekerdő Zrt. Baranya megye erdőterületeinek a felén, túraútvonalakkal sűrűn behálózott, zömében természetvédelmi területen gazdálkodik mintegy 55 ezer hektáron. Az erdészet számos szolgáltatással kíván kedvében járni a térségbe látogatóknak.
 
A legismertebb attrakció egyértelműen a Mecsextrém Park, mely erdei bob- és kötélpályájával látogatók ezreit vonzza minden évben. Almamellékről a matuzsálemi korú keskeny nyomtávú kisvasút tavasztól őszig menetrend szerint közlekedik a hétvégéken, de különjárat is foglalható.
 
A Mecsekerdő Zrt. tizenkét, egymástól eltérő kategóriájú szálláshelyet kínál a környékre érkezőknek a bakancsos természetjáróktól kezdve – akik a túrájukat csak egy éjszakányi pihenéssel kívánják megszakítani valamelyik kulcsos házban – egészen a külföldi vadászközönségig vagy a céges csoportokig, akik pl. outdoor tréningekre érkeznek hozzánk.
 
Az erdő mélyén megbúvó hangulatos helyszínek baráti, családi összejövetelekhez, konferenciákhoz, esküvőkhöz is kiváló helyszínt nyújtanak.
 
Várjuk Önöket sok szeretettel!
Mecsekerdő - Természetes úton
 
 
 
 
 
 
 

Mecsekerdő Zrt.