Versenyprogram

 

VERSENYKÖZPONT  - 7677 Orfű Széchenyi tér 1.  (GPS 46.148162,18.147044)

VERSENYTEREP
 • Rövid táv, Pécs
  A verseny Pécs történelmi belvárosában kerül megrendezésre. Tipikus városi terep enyhe emelkedőkkel. Ezen a helyszínen került megrendezésre a 2011 évi WMOC (szenior világbajnokság).
 • Normáltáv, Orfű-Abaliget
  Ez a Mecsek hegység egyik leghíresebb terepe. Tengerszint feletti magasság: 220-410 m. Mélyedések és dolinák teszik érdekesebbé, mélységük elérheti a 25 m-t. Jellemző a bükk elegyes tölgyerdő jó futhatósággal. Térkép: Szuadó.
 • Váltó, Pécs-Árpádtető
  Mecsek hegységre jellemző terep, tengerszint feletti magasság: 300-430 m. A lomberdő közepes és jó futhatóságot biztosít.
Versenyközpont és a versenyhelyszínek közti távolságok:
 • Rövidtávú verseny: Orfű, versenyközpont - Pécs, Széchenyi tér (16,2 km; ~24 perc gépkocsival)
 • Normáltávú verseny: Orfű, versenyközpont - Abaliget, kemping (5,5 km; ~10 perc gépkocsival)
 • Váltó verseny: Orfű, versenyközpont - Pécs, Árpádtető (17,8 km; ~26 perc gépkocsival)
 

KATEGÓRIÁK
 • Rövid- és normáltáv: F/N12, F/N14, F/N16, F/N18, F/N20, F/N 21, F/N35, F/N40, F/N45, F/N50, F/N55, F/N60, F/N65, F/N70, F75 és nyílt kategória
 • Váltó: F/N14,  F/N18, F/N 21, F/N35, F/N45,  F/N55,  F/N65, F20, F75 és nyílt kategória
Három fő nevező alatt a kategória összevonás jogát fenntartjuk.
 
EFOL KATEGÓRIÁKBAN NEVEZÉSRE JOGOSULTAK:
Várjuk az erdészeti, faipari és természetvédelmi szervezetek, az ezen szakmákhoz kapcsolódó oktatási és kutatási intézmények  alkalmazottainak, nyugdíjasaiknak jelentkezését! Várjuk az alvállalkozói kapcsolatban lévőket, az erdőtulajdonnal illetve az erdész végzettséggel rendelkezőket, az előzőekben említett személyek családtagjait, valamint az Országos Erdészeti Egyesület tagjait.
Az EFOL jogosult versenyzők részére a korosztályos kategóriák mellett open (nyílt) kategóriát is hirdetünk. Az open kategória könnyített pályát biztosít a sportággal ismerekedők számára. A kategóriában eredményesen szereplők éremben nem, kizárólag tárgyjutalomban részesülnek.
VALAMENNYI EFOL KATEGÓRIÁBAN 53 EURÓ/FŐ. DÍJMENTES NEVEZÉS A 14 ÉV ALATTI KOROSZTÁLY SZÁMÁRA LEHETSÉGES (2001 vagy azt követően születettek számára).

EFOL VENDÉG KATEGÓRIÁKBAN NEVEZÉSRE JOGOSULTAK:
azon tájfutók, akik az EFOL nevezési kritériumokon kívül esnek, vendég indulóként indulhatnak bármely kategóriában. Erre az EFOL futam után kerül sor. Eredményüket a versenybíróság hivatalos EFOL eredményként nem értékeli.
A REGISZTRÁCIÓS DÍJ AZ EFOL-VENDÉG KATEGÓRIÁBAN FUTAMONKÉNT (SPRINT, KÖZÉPTÁV, VÁLTÓ) 10 EURÓ/FŐ.
Ebben a kategóriában a nevezéseket kizárólag e-mailben fogadjuk az efol@mecsekerdo.hu e-mail címen.
 
____________________________________________________________________________________________
 
Egyéb tájfutó események:
 

Mecsekerdő Zrt.